Brandstoffen laten leveren voor je bedrijfsvoering

In Nederland zijn er veel bedrijven die brandstof gebruiken of nodig hebben voor de uitvoering van hun werkzaamheden. Hierbij valt te denken aan transportbedrijven, autoverhuurbedrijven, taxicentrales, maar ook aan logistieke bedrijven en transportbedrijven. Heb je bijvoorbeeld een eigen pakketbezorgdienst, dan is brandstoffen laten leveren door een gespecialiseerd bedrijf nuttig. Brandstoffen laten leveren, zoals olie, benzine, gas of diesel, heeft enkele interessante voordelen voor ondernemers, zzp'ers en ook voor particulieren die op regelmatige basis brandstoffen nodig hebben.

De voordelen van het laten aanleveren van brandstoffen

Welke voordelen zijn er zoal? In de eerste plaats heb je met het laten leveren van de gewenste soort brandstof altijd de zekerheid dat je onderneming en medewerkers beschikken over brandstof. Wie brandstoffen laat aanvoeren door een professionele aanbieder zoals Ballering Oliehandel, zit nooit zonder de benodigde brandstof en heeft dus de garantie dat de bedrijfsvoering altijd door kan gaan. Of de brandstof nu voor vervoer en transport wordt gebruikt of voor machines: er is altijd genoeg op voorraad. Een tweede voordeel is ook de tijdsbesparing die brandstofaanvoer oplevert. Je hoeft de brandstoffen niet zelf meer op te halen bij een groothandel of bij een tankstation, maar krijgt ze altijd op het afgesproken moment in de juiste hoeveelheden aangeleverd. En dat scheelt een hoop onnodige wachttijd en overbodige frustratie. En ten slotte is ook de geldbesparing die brandstoftoevoer oplevert, een interessant pluspunt. Bij goede aanbieders en bulklevering op afgesproken momenten, kun je als klant vaak aanspraak maken op een mooie korting.  

Houd wel de veiligheid in de gaten

Brandstoffen laten leveren aan huis, bij een bedrijf of op een andere plaats is dus voordelig en gemakkelijk. Maar houdt wel in de gaten dat je de brandstoffen veilig en volgens de regelgeving opslaat. Speciale veiligheidsmaatregelen zijn hierbij vereist om de situatie veilig te houden. Hierbij kun je denken aan een veilige en goede opslagplek die het risico op branden of gaslekken minimaliseert. Zoals veilige brandstoftanks. Belangrijk is dat deze tanks volledig afgesloten moeten kunnen worden. Verder mogen opslagplekken niet met open vuur in contact komen om brand- en explosiegevaar te voorkomen. Ook opslagtanks die kunnen bewegen en omvallen, zijn verboden. En zo zijn er nog diverse andere regels en verplichtingen waar je als ondernemer, particulier of afnemer van brandstoffen aan moet voldoen. Regels die goed zijn voor iedereen, omdat ze een zo goed mogelijke veiligheid garanderen voor jezelf en anderen. Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de wet- en regelgeving op dit gebied, voordat je tot het afsluiten van een leveringscontract overgaat. Want ook als het op brandstoflevering aankomt, gaat veiligheid boven alles!


Delen