Zo kies je de meest geschikte autogarage voor onderhoud..!

Er zijn in onze moderne tijd veel garages. En dat betekent dat er veel keuze is als je een autogarage voor onderhoud van jouw auto zoekt. Juist dat grote aanbod aan autogarages voor onderhoud kan het ingewikkeld maken om te beslissen wat - in jouw situatie - de beste keuze is om je auto periodiek te laten keuren. Hieronder hebben we een aantal punten verzameld om op te letten, als je de voor jou meest geschikte garage voor auto-onderhoud zoekt. Kijk goed om je heen, wees kritisch en ga voor de beste APK-garage in jouw omgeving!

Een officieel erkende autogarage voor onderhoud
Er bestaan in de autobranche - als het gaat om autoverkoop en garages - helaas nog veel misstanden. Iedereen kent wel de verhalen van autobedrijven die meterstanden terugdraaien, torenhoge kosten rekenen voor (periodieke) keuringen en reparaties of automobilisten op andere manieren om de tuin leiden. Om het risico op dit soort wanpraktijken zoveel mogelijk te minimaliseren, raden we je aan om het APK-onderhoud van jouw voertuig altijd uit te besteden aan een officieel erkende BOVAG-autogarage. Naast de grotere betrouwbaarheid van deze gecertificeerde bedrijven, is een groot voordeel van BOVAG-autogarages het feit dat je op het onderhoud zes maanden garantie krijgt, APK-autobedrijven altijd door een onafhankelijke instantie gecontroleerd kunnen worden en dat je echt kwaliteitswerk geleverd krijgt.

Klantbeoordelingen geven een goede indicatie van service en kwaliteit
Een goede manier om een helder beeld te krijgen van de APK-garages in de regio waar je woont, is door klantbeoordelingen te zoeken - internet is hiervoor ideaal - en die met elkaar te vergelijken. Het mooiste scenario is natuurlijk wanneer je een bedrijf kunt vinden met veel reviews, die in overgrote meerderheid positief tot zeer positief van toon zijn. Hoe meer positieve klantbeoordelingen, hoe waarschijnlijker het is dat je met een betrouwbare ondernemer te maken hebt. Maar klantbeoordelingen op het internet vertellen natuurlijk niet het volledige verhaal en blijven altijd subjectief. Daarom raden we je aan om verder te gaan en gewoon een oriënterend gesprek in te plannen met een handvol APK-vakgarages in jouw woonplaats. Je kunt dan face-to-face vragen stellen, de garage bekijken (ziet deze er netjes uit?) en alle vragen die je hebt stellen aan de garagehouder.

Prijsvergelijkingen zijn aanraders
Door bij een stuk of drie à vier vakgarages een prijsindicatie voor APK en onderhoud op te vragen, kun je objectief de prijzen vergelijken waar je op kunt rekenen bij periodiek onderhoud of bij reparaties. Doe dit, want het kan je op jaarbasis veel opleveren!


Delen